inspiratiemail Oktober 2020

Slim & Stout, recept voor leven 
 “Geef het lawaai van andermans gedachten niet de kans om je eigen innerlijke stem te overschreeuwen. En wat nog belangrijker is: heb het leven om je hart te volgen.”
Steve Jobs

Waar moet je in je leven meer aandacht aan besteden?
Soms komt er een vraag op je pad, die je laat stilstaan. Stil zijn om te overwegen, te luisteren naar je hart, je hoofd te horen met mening, oordeel, en dan kiezen om even stil te blijven staan.
 
Meer aandacht voor wat? Wat echt belangrijk is? Is dat de ander, de omgeving, werk of is dat mezelf? Wat is echt belangrijk, ofwel wat heeft echt meer aandacht nodig in het leven.
De laatste tijd voer ik veel gesprekken over “aandacht geven aan de herhaling van rondjes in je leven”. Het is opvallend hoeveel aandacht we geven aan hetgeen wat niet gaat, niet lekker loopt, wat we niet meer willen, wat moet stoppen, waar we bang van worden en zo weinig aandacht voor wat we wel willen. Of is het zo dat we dit eigenlijk niet goed weten?
 
Het is makkelijk om te stappen in woorden als oordeel, moeten loslaten, vergevingsgezind zijn, verbreken maar vaak lukt dit in de praktijk niet. Vrede hebben met is lastig, zegt iets over acceptatie en berusting, zien dat alles zijn eigen ritme en tempo heeft. Niets van wat we proberen om dat te veranderen lijkt succesvol te zijn, want het werkt niet. Je zou er moedeloos van kunnen worden.
 

Als je de tijd kunt nemen om te komen tot Stilstaan, dwingt het je om het lawaai om je heen een halt toe te roepen. Dat lukt meestal wel, die plekjes zijn altijd wel te vinden, alleen al als je opsluit op de wc. Nou niet bij mij want dan gaat zo’n vogelbox geluid maken, heerlijk maar niet stil ;-))

Echter wat mijn ervaring is dat als de stilte om je heen begint, dat het lawaai in jezelf alleen maar toeneemt. Je gedachtes gaan in razend tempo aan, draaien hun rondjes op de repeatknop, en om dan de uit-knop te vinden is een echte uitdaging.
 
Terug naar de vraag. Mijn antwoord: Echt aandacht besteden aan jezelf.
Van de week had ik een boeiend gesprek. Op mijn zelfde vraag, volgde direct het antwoord: “ Ach maar dat doe ik al, toch voel ik me niet succesvol en loop ik vast.”
 Ik koos ervoor om stil te blijven, zodat de ander haar waterval kon aanzetten, want die komt, dat weet ik uit ervaring. Een waterval van teleurstelling, pijn, bedrog, ontgoocheling, verwarring, woede en verdriet. Dat laatste woord haalde ik naar boven: ik voel heel veel verdriet. 
“Nou, ik snap niet wat je zegt, geen idee want ik heb alles achter me gelaten en een plek gegeven. Ik loop alleen vast.” In de verdere verdieping kwam het bekende rondje van herhaling als helder inzicht naar boven: verwachting – angst – je niet uitspreken – meer angst – aanpassen – teleurstelling – eruit stappen. 
 
Wat zou het rondje zijn als je voor je angst, jezelf bevraagd over wat je voelt in je lijf/ in je hart niet in je hoofd?  Je lijf / Je hart is een helder kompas, heeft alle antwoorden altijd klaar staan, alleen als je er aandacht aan geeft. Als het antwoord op je vraag in je lijf / in je hart helder is, kun je dit zo nodig uitspreken naar de ander wat jij wilt, wat jij ervaart? 

Welke klank heeft het rondje dan? 
 Kortom, waar wil je aandacht aan geven aan angst of liefde?

Tip
Neem de tijd voor Aandachtig lopen blz. 39 uit het boek The power of the heart

“ Iedere ademhaling, iedere stap kan vervuld zijn met vrede, vreugde en rust. We hoeven ons er alleen maar van bewust te zijn, door het leven in het nu. “ Thich Nhat Hanh

Inzichten over liefde, anders beschouwd

Liefde, anders beschouwd 
Ik geloof in de dwingende kracht van de liefde . Ik begrijp het niet . Ik denk dat het de meest geurende bloesem van al deze netelige bestaan.
Theodore Dreiser

Als u wilt bemind te worden , wees lief .
Ovidius

Als u wenst te worden bemind , toon dan meer van je fouten dan je deugden .
Edward G. Bulwer – Lytton 


Liefde houdt op een leugen te zijn als het niet langer een geheim is.Aphra Behn

Liefde overwint alles. Virgil

Liefde bestaat hierin , dat twee eenzaamheden beschermen en aanraken en begroeten elkaar .Rainer Maria Rilke

Liefde niet beginnen en eindigen de manier waarop we lijken te denken van wel. Liefde is een strijd, liefde is een oorlog, liefde is een opgroeien .James A. Baldwin

Liefde domineert niet , maar cultiveert .
Johann Wolfgang von Goethe 

Liefde is in essentie geestelijk vuur .
Lucius Annaeus Seneca

Liefde is leven . En als je de liefde mist, mis je leven .
Leo Buscaglia


 
Licht&Liefde, thuiskomen bij jezelf
 
“ Je bent hier op aarde omdat je iets meedraagt dat waardevol is voor alle mensen”

Zoals Marie-Claire van der Bruggen kan schrijven is elk boek van haar een verrijking van je leven. Het helpt je elke keer te herinneren wat je diep van binnen al weet maar bent vergeten. Er staan tal van mooie wijsheden in voor ieder die op zoek is naar een vervullend en gelukkig leven. Je zult tijdens het lezen een gevoel van herkenning hebben, en daarmee je eigen innerlijk weten kunnen laten ontwaken. 
Er zijn meer boeken van haar hand: Het sprookje van de dood, Zielsgelukkig, de dag waarop mijn vader een Engel werd. Ook geeft zij workshops. 
Meer informatie
 www.zielsgelukkig.nu 

 
Leestip

The power of the heart
Laat je hart je gids zijn, Baptist de Pape
 
“ Ieder moment sterft het heden en wordt verleden. Het heden wordt ieder moment herboren in de toekomst. Alles wat we ervaren is het nu. Het nu is oneindig. Deepak Chopra.
 
Het wordt tijd om jouw levensdoel te ontdekken. Al eeuwenlang beschrijven grote spirituele tradities het hart als de bron van kracht en inzicht. In dit boek laten de grote leermeesters van deze tijd zien hoe je werkelijk je hart kan volgen. Daardoor kan je kijk op geld, carrière, gezondheid, relaties, succes en geluk op bijzondere wijze veranderen.
 
18 iconen van wijsheid, o.a. Paulo Coelho, Isabel Allende, Maya Angelou en Deepak Chopra, die met elkaar een sensationeel portret van het hart creëren als een onuitputtelijke bron van liefde en wijsheid, die het verstand ver te boven gaat.
 
Echt de moeite waard om te lezen en te ervaren, van de hand van Baptist de Pape, die de carrière in de advocatuur aan zich voorbij liet gaan en door een bijzondere ervaring wist wat hij wel moest gaan doen.
Soms zullen de mensen om je heen je keuzes niet begrijpen. Dat is niet erg, want je maakt ze ook niet voor hen.Maak je eigen keuze !Zelf doen vanzelfsprekend, maar mag ik als RaadGever je behulpzaam bij het maken van keuzes, door mijn licht te laten schijnen over jouw levensverhaal? In een persoonlijk consult geef ik je inzicht in je persoonlijke Numeroscoop (leven waarvoor je geboren bent) aan de hand van jouw geboortedatum. In het bespreken nemen we als leidraad jouw levensverhaal en jouw vragen en laat ik je je pad zien, zodat jij met andere inzichten, inspiratie, overtuiging en mogelijkheden stappen kunt zetten en keuzes kunt maken: altijd jouw grootst mogelijke stap en besluit! Een afspraak, bel 0619340002 en schuif aan in mijn Bos-en Moestuin.Ik heb alle tijd en aandacht om licht te laten schijnen op en voor jouw pad. meer informatie om rustig te lezen slimenstout.nl, consultfoto Christine van Rooijen ” Nederland Werkt Thuis”Een “Numeroscoop in vogelvlucht” cadeau doen aan jezelf of een ander, ik maak een mooie uitwerking van jouw of de  geboortedatum van de ander over jouw/zijn/haar bestemming, mogelijkheden, kracht en zegeningen in dit leven. Een cadeau aan jezelf of ander vol inspiratie.

Bestellen kan telefonisch of via een mail met naam en geboortedatum naar mail@slimenstout.nl

Maak van vandaag je mooiste dag.
Brigitte
Copyright © Slim&Stout www.slimenstout.nl All rights reserved.

“Als je niets verandert, verandert er niets”
“Verzamel momenten, geen spullen”