Inspiratie juni 2020

Slim & Stout, recept voor leven 

Als er 1 schaap over de dam is…..
Dan volgen er meer. Zo is het spreekwoord.

Is dat wat we zijn (geworden), makke schapen over de Dam? Wat houdt ons nu zo in de greep dat we afstand nemen van alles wat we als fijn, prettig, menselijk ervaren?
We accepteren de 1,5 meter richtlijn, de informatiestroom van nieuwe priesters genoemd RIVM, het dicteren van onze dagelijkse portie informatie, leefregels en leefruimte, de injectie van angst en onrust, de steun aan loon-slavendrijvers in plaats van de zelfstandige doeners, onzinnige keuzes, vrijheidsberoving, het middel is erger dan de kwaal.

Blijven we dit accepteren als makke schapen of gaan we nadenken, opstaan en nemen we onze eigen verantwoordelijkheid in eigen hand? Ik ben niet tegen de intelligente lockdown, het heeft zijn effect gehad, zodat zorg kon worden geboden aan degene die het echt nodig hadden.  Nu vraag ik me af, waarom we zo doorslaan.

Afgelopen zondag zat ik na een prachtige dagwandeling naar zee en terug in Bergen Binnen in mijn favoriete kroeg Allerliefste. Al toen ik 15 jaar was, was ik hier al te vinden. Ja, toen was ik al geen mak schaap, alhoewel gezien mijn leeftijd golden toen niet de Horecaregels van vandaag. Maar gister moest ik voordat ik een zo verdiend biertje kon drinken een Gezondheidscheck invullen, want als er dan binnen nu en 14 dagen vooruit gerekend een coronageval zich zou aandienen, dan kon ik geïnformeerd worden. Als ik het niet zou invullen kon ik geen biertje krijgen. Ik zat nog in de overweging om een GELE corona ster te gaan draaien onder de noemer ‘mijn lichaam heeft de strijd gewonnen van corona”, misschien dat deze onzinnigheid dan gaat eindigen. Maar na een prettig ontgoochelend gesprek met mijn lief hierover was de conclusie terecht, geschiedenis herhaalt, waarom? Omdat het kan.  

Alle signalen staan op controle, aangestuurd door andere machten die wij niet kunnen beïnvloeden of aanpassen. Toch ben ik van mening dat je in je eigen regelruimte wel controle hebt, namelijk hoe je met de omstandigheid omgaat en hoe je je leven wilt leiden. Feit is dat corona ons laat zien dat maakbaarheid een prijs heeft, of die prijs acceptabel is voor ons, zal de tijd leren. 

Terminaal zijn we allemaal.
Als geboren wordt, weet je 2 dingen zeker, je gaat dood en je betaald belasting.

Ik nodig je uit om te onderzoeken hoe je gericht je eigen immuunsysteem kunt versterken om alle aanvallen van corona, en die van andere virussen, schimmels, bacteriën die nog gaan komen komen te weerstaan. Zij leven immers langer dan ons.

Tips voor versterken immuunsysteem, wil je verder lezen: https://mailchi.mp/f191dad75724/inspiratie-lees-en-lummeltijd-juni-2020?e=ae7e84ec50