Stress

Je hele agenda zit vol met kleine microtaken, die individueel snel af zijn maar je wel de vorige avond nog lang wakker hebben gehouden. Een groot project die in de nabije toekomst af moet zijn, maar waar je maar niet aan toe lijkt te komen. Ondertussen begin je bij jezelf te twijfelen of je nog wel de vaardigheden hebt die je vroeger had, omdat alles ineens niet meer lijkt te lukken. Oftewel; je bent gestresst.

Over het algemeen ben ik erg rustig persoon: ik ben niet zo bezig met prestatiedruk, en ik doe mijn werk met ontzettend veel plezier. Toch heb ik de laatste tijd het voor elkaar gekregen om ontzettend gestresst te worden – op alle bovenstaande manieren. Hoe, vraag je? Teveel ijzers in het vuur stoppen. Naast 2 tijdslurpende vrijetijdsprojecten heb ik 3 banen (en daarnaast net een nieuwe relatie) waardoor er weinig tijd overblijft om te ontspannen; elke dag moet er wel iets gebeuren, maar ik krijg nooit de kans om echt wat vooruit te werken.

In plaats van me druk te maken over het feit dat ik gestresst ben kan ik er gelukkig ook iets aan doen, namelijk ontlasten en ontspannen. Slim kijken naar de werkelijkheid; wat wil ik op dit moment echt doen? Waar haal ik het meeste uit voor mezelf? Uiteindelijk leidt dat er op dit moment toe dat ik een paar dingen moet laten vallen, om me weer goed te kunnen focussen op de dingen die ik wél doe.

Nu maar hopen dat het werkt – anders moet ik mezelf maar eens onderwerpen aan een van onze seminars.